Ještě minulý týden mi dlouhodobé meteorologické předpovědi
přišly opravdu neuvěřitelné. Dle modulů má krutá zima odkráčet jak přikráčela a v neděli bude místy až plus 15°C. Hahahaha.
K těmto absurdním předpovědím se přidal úterní sníh, který se statečně alespoň u nás po troškách držel až do středy. Ladovská zima opět potrápila řidiče, silničáři už sníh nečekali a děti ještě naposled vyvětraly boby a sáně. Ale ejhle moduly se nemílily a dneska bylo vážně na teploměru plus patnáct i víc. Škoda větru, aby bylo i pocitově plus patnáct i víc, protože ve stínku když zadulo to úplně tak veselý nebylo. Nicméně jaro nám pomalu ukázalo, na co se můžeme těšit a že za pár dní už přijde kralovat.
Vždycky jsme nedočkavě čekali na tyhle první teplejší dny, vyrazili jsme na chatu a vytáhli gril. Žádné práce na zahrádce, všechno se nechá ještě zazimované, jen se něco ugriluje. Na pár hodin se vystaví ksichtík sluníčku, vlasy se nechají načichnout od kouře a žaludku se připomene ta chuť masa, kterou si v zimě doma nevykouzlíte. Místní domorodce libá vůně masa často přilákala a i když možnost uspořádat si táborák na vlastní zahradě mají celoroční, na té naší to prostě chutná jinak a líp.
A tak jsme dneska vyrazili. Jen to vítáni jara bylo letos jiné. Takové klasičtější, tradičnější - domácím chlebem a solí. No kecám místo soli byl k chlebu hummus, ale chleba byl vážně domácí, do jehož přípravy a pečení jsme naprosto propadli. Na zahradě jsme vytáhli křesílka a stolek, cpali se chlebem a nechali si prohřívat kosti od sluníčka.
K těmto absurdním předpovědím se přidal úterní sníh, který se statečně alespoň u nás po troškách držel až do středy. Ladovská zima opět potrápila řidiče, silničáři už sníh nečekali a děti ještě naposled vyvětraly boby a sáně. Ale ejhle moduly se nemílily a dneska bylo vážně na teploměru plus patnáct i víc. Škoda větru, aby bylo i pocitově plus patnáct i víc, protože ve stínku když zadulo to úplně tak veselý nebylo. Nicméně jaro nám pomalu ukázalo, na co se můžeme těšit a že za pár dní už přijde kralovat.
Vždycky jsme nedočkavě čekali na tyhle první teplejší dny, vyrazili jsme na chatu a vytáhli gril. Žádné práce na zahrádce, všechno se nechá ještě zazimované, jen se něco ugriluje. Na pár hodin se vystaví ksichtík sluníčku, vlasy se nechají načichnout od kouře a žaludku se připomene ta chuť masa, kterou si v zimě doma nevykouzlíte. Místní domorodce libá vůně masa často přilákala a i když možnost uspořádat si táborák na vlastní zahradě mají celoroční, na té naší to prostě chutná jinak a líp.
A tak jsme dneska vyrazili. Jen to vítáni jara bylo letos jiné. Takové klasičtější, tradičnější - domácím chlebem a solí. No kecám místo soli byl k chlebu hummus, ale chleba byl vážně domácí, do jehož přípravy a pečení jsme naprosto propadli. Na zahradě jsme vytáhli křesílka a stolek, cpali se chlebem a nechali si prohřívat kosti od sluníčka.
Domorodce to nepřilákalo, ani vlasy nenačichly, ale najíst se venku po těch posledních mrazivých dnech bylo prostě skvělé.
Vychutnejte si MD Blog jako Android aplikaci
Registrace novinky z blogu zde
MD Blog moje mateřství uveřejňuje články na téma děti, móda, fitness a cvičení, fotografování, vaření a recepty, výlety, recenze na produkty, novinky i videa, zprávy, jídlo, rady, tipy i triky
Komentáře
Okomentovat